Οι καλύτερες δωρεάν πηγές ενημέρωσης για το WordPress

1. WordPress.org

Από πού αλλού θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε, αν όχι από την πηγή; Το ίδιο το WordPress παρέχει πολλές και χρήσιμες πληροφορίες μέσα από το Codex, το επίσημο online εγχειρίδιο της υπηρεσίας με πλήθος από πληροφορίες και οδηγούς χρήσης. Για ένα hosted site, το Codex του WordPress είναι ένα καλό σημείο αναφοράς, αφού εξηγεί πολύ αναλυτικά τι πρέπει να κάνεις στα πρώτα σου βήματα, ενώ πολλές φορές θα σου λύσει τα χέρια όταν έχεις μια απορία σχετικά με την πλατφόρμα.

Το Codex είναι κατάλληλο τόσο για αρχάριους, όσο και για πιο προχωρημένους χρήστες, αφού παρέχει συμβουλές που εκτείνονται από τα πιο βασικά βήματα δημιουργίας ενός WordPress site, μέχρι αρκετά τεχνικά tips για την επίλυση προβλημάτων ή το customization του site σου.

codex wordpress

2. WordPress.tv

Πρόκειται για μια πλατφόρμα που περιλαμβάνει video από πολλές θεματικές κατηγορίες: στο WordPress.tv μπορείς να βρεις video από ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν σε WordCamps, τα μικρά συνέδρια που διοργανώνονται σε όλον τον κόσμο με θέμα το WordPress, μέχρι How To videos για χρήστες που μόλις ξεκίνησαν την ενασχόλησή τους με την πλατφόρμα.

Το WordPress.tv διαμορφώνεται από μια κοινότητα ενεργών χρηστών, που μπορούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις άλλων users ή ακόμα και να ανεβάσουν το δικό τους tutorial video, το οποίο, αφού εγκριθεί, είναι διαθέσιμο προς όλους.

wordpress tv

3. WP Beginner

Το λέει το όνομά του: το WP Beginner είναι ο απόλυτος οδηγός για κάποιον που ξεκινάει από το μηδέν. Εξερευνώντας το, θα βρεις πολλά κείμενα, οδηγούς αλλά και video tutorials που θα σε βοηθήσουν στα πρώτα σου βήματα.

Ακόμα όμως κι αν είσαι περισσότερο έμπειρος, μπορείς να το χρησιμοποιείς σε περίπτωση που θέλεις να επεξηγήσεις κάποια λειτουργία σε αρχάριους χρήστες του WordPress. Αν για παράδειγμα κατασκευάζεις ιστοσελίδες για πελάτες σου, το WP Beginner είναι το manual στο οποίο μπορούν να απευθυνθούν οι πελάτες σου, για να διαχειριστούν εύκολα τις σελίδες που τους έφτιαξες! Παραπέμποντάς τους σε συγκεκριμένα κείμενα του WP Beginner, εξοικονομείς πολύ χρόνο και για εσένα και για εκείνους.

 

Πηγή: https://top.host/el/blog/wordpress-%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%AC%CE%BD-online-%CF%80%CE%B7%CE%B3%CE%AD%CF%82/