Πλεονεκτήματα Του CMS WordPress

 

To WordPress είναι μια πλατφόρμα κατασκευής site στο ίντερνετ που ξεκίνησε στις 21 Νοεμβρίου του 2005 από τον Matt Mullenweg και τον Mike Little. Σήμερα το WordPress έχει γίνει η πιο δημοφιλή και η καλύτερη πλατφόρμα για να σχεδιάσετε το site σας ή το blog σας. To WordPress δεν είναι πια μια ερασιτεχνική blogging platform.

Παραπάνω από το 50% των top 100 websites στον κόσμο τρέχουν σήμερα σε WordPress, πράγμα που είναι σχεδόν απίστευτο εάν το συγκρίνουμε με το 27% που ήτανε το 2010. Το ποσοστό αυτό προβλέπεται να αυξηθεί στα επόμενα χρόνια, όπου το WordPress πιθανολογείται να γίνει μονοπώλιο στην αγορά. Μερικά από τα πλεονεκτήματα του είναι τα εξής:

  1. Είναι δυναμικό. Είναι ένα σύγχρονο μέσο για να φτιάξετε έναν ιστότοπο (site) ή ιστολόγιο (blog) ή να δημοσιεύετε κάθε είδους περιεχόμενο, όπως άρθρα, σκέψεις, φωτογραφίες, βίντεο, πληροφορίες για προϊόντα και υπηρεσίες , ό,τι εσείς θέλετε!
  2. Έχει άπειρη επεκτασιμότητα. Χιλιάδες εφαρμογές και πρόσθετα τρέχουν σε WordPress. Υπάρχουν πάρα πολλά plugins, μικρά προγραμματάκια που δίνουν στο WordPress επιπλέον δυνατότητες.
  3. Είναι ότι καλύτερο για SEO. Η Google αγαπάει τα blogs, γιατί έχουν πολύ συχνό και ανανεώσιμο περιεχόμενο. Το WordPress δημιουργεί μόνο του δυναμικές, φιλικές σελίδες προς τις μηχανές αναζήτησης.
  4. Είναι εύκολο και απλό. Η εγκατάστασή του γίνεται πολύ εύκολα, ενώ η παραμετροποίηση του είναι απεριόριστη. Για να το διαχειριστείτε δε χρειάζεστε γνώσεις προγραμματισμού, απλά σίγουρα χρειάζεται λίγος χρόνο να μάθετε να το χειρίζεστε.
  5. Πολύ μικρό κόστος κατασκευής. Αν δε μπορείτε να το δημιουργήσετε μόνοι σας, τότε καλό είναι να ξέρετε πως είναι πολύ πιο οικονομικό από τη δημιουργία ενός site που κατασκευάζεται από το μηδέν.
  6. Δημιουργείται πολύ γρήγορα. Εξαρτάται από τη χρήση που το θέλετε, αλλά οι περισσότερες σελίδες δημιουργούνται σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.
  7. Το WordPress είναι ιδανικό για να ξεκινήσει κάποιος το blog του, αφού μπορεί να το διαμορφώσει ακριβώς στα μέτρα του και να ανανεώνει μόνος του το περιεχόμενο του.
  8. Καλύπτει τις ανάγκες εταιρικών portals, ενώ μπορεί να παρέχει ακόμα και τη δυνατότητα ηλεκτρονικού καταστήματος.

 

Πηγή: https://en.wikipedia.org/wiki/WordPress.com